Dostęp do tego artykułu jest płatny.
Zapraszamy do zakupu!
Cena: 5.40 PLN (z VAT)
Kup artykuł
Po dokonaniu zakupu artykuł w postaci pliku PDF prześlemy bezpośrednio pod twój adres e-mail.
Treatment of cinnamon contact allergy – case description
Autorzy: Marta Kusa-Podkańska i Joanna Wysokińska-Miszczuk
Streszczenie
Praca dotyczy alergii kontaktowej, która pojawiła się na błonie śluzowej jamy ustnej u pacjentki po spożyciu pokarmu zawierającego cynamon. W pracy przedstawiono przyczynę powstania uczulenia oraz metodę postępowania leczniczego.
Hasła indeksowe: alergia kontaktowa, błona śluzowa, cynamon
Summary
This study is about contact allergy that appeared on the oral mucous membrane in a female patient after consumption of cinnamon containing foodstuff. The study presents the cause of its occurring and the method of treatment.
Key words: contact allergy, mucous membrane, cinnamon
Autorzy: Marta Kusa-Podkańska i Joanna Wysokińska-Miszczuk
Streszczenie
Praca dotyczy alergii kontaktowej, która pojawiła się na błonie śluzowej jamy ustnej u pacjentki po spożyciu pokarmu zawierającego cynamon. W pracy przedstawiono przyczynę powstania uczulenia oraz metodę postępowania leczniczego.
Hasła indeksowe: alergia kontaktowa, błona śluzowa, cynamon
Summary
This study is about contact allergy that appeared on the oral mucous membrane in a female patient after consumption of cinnamon containing foodstuff. The study presents the cause of its occurring and the method of treatment.
Key words: contact allergy, mucous membrane, cinnamon